Momenteel een kleine nichemarkt in de VS (dit is niet zo in het buitenland) elektrische fietsen hebben enkele van de grootste spelers in de fietsen- en elektronicabranche aangetrokken. Giant, Schwinn, Sanyo, Panasonic en Magna hebben of gaan binnenkort groots de Amerikaanse markt voor elektrische fietsen betreden. Afgezien van deze bekende namen, zijn er een hele reeks kleinere bedrijven die momenteel ijverig werken om deze markt te ontwikkelen.

Er zijn enkele grote verschillen tussen deze twee groepen spelers. Veel van de kleinere spelers zijn op internet gebaseerde bedrijven die retrofitkits verkopen voor bestaande fietsen, op maat gemaakte fietsen of geïmporteerde 5x elektrische fiets kopen. Hun producten lopen meestal van een paar honderd dollar voor wat echt zo’n beetje rotzooi is tot ongeveer  1500 voor een behoorlijk goed product. De grote fabrikanten werken via dealernetwerken of grote kistenwinkels en sommige van hun producten zijn redelijk goed, maar lopen meestal van  2500 tot  5000 per stuk.

De grote fabrikanten en een paar van de kleinere hebben het een en ander over deze markt gemist of vergeten. Elektrische fietsen zouden goedkoop vervoer moeten zijn. Als u fietsen in een veelvoud van duizenden dollars prijst, zijn ze niet goedkoop. Wat ze ook vergeten zijn, is dat een elektrische fiets geen auto is die volgepakt moet worden met luxe snufjes. Elektrische fietsen zijn wettelijk beperkt tot 750 watt en 20 mijl per uur. Elektrische fietsen zijn bedoeld om te trappen en zijn geen motorfietsen, daarom is gewicht een object. Comfort tijdens het rijden en trappen is belangrijk, veel meer dan stijl en duurzaamheid is een reëel probleem gezien de staat van de meeste van onze wegen. Een zeer stijlvolle maar zware fiets heeft minder bereik en is moeilijker te trappen dan een lichtere fiets en een goedkope fiets zal echte problemen krijgen als je met 20 mijl per uur een kuil raakt. Er zijn veel frameproblemen geweest op goedkope fietsen.

Het grootste dat echter is vergeten, is de klant. Wie koopt dit product en waar wonen ze? Wat zijn hun demografische gegevens? Op dit moment is dit een marketinggrens. Elektrische fietsen zijn een groot item in landen waar een grote fietscultuur heerst en fietsen naar het werk en naar de winkel gebruikelijk is. Dit is helemaal niet gebruikelijk in de Verenigde Staten. Onze fietscultuur beperkt zich meestal tot kinderen en liefhebbers. Fietsen naar het werk, school of winkelen is helemaal niet gebruikelijk en er zullen grote economische en culturele veranderingen voor nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Het concept van een elektrische fiets simpelweg onder de aandacht brengen van een consumentengroep die niet op de hoogte is van de fiets als vervoersalternatief, wordt een grote uitdaging. Het zal wat intensieve marketing en aanzienlijke uitgaven vergen om dit mogelijk te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *