Hypnose wordt al lang gebruikt als een plot-apparaat, meestal afgeschilderd als het plaatsen van mensen in een zombie-achtige staat waarin ze zullen doen wat hun ‘meester’ hen zegt. Maar dit is niet het geval. Hypnose brengt je eigenlijk in een staat van hyperattentie en is ideaal om producten aan mensen te verkopen.

In deze toestand heeft een gehypnotiseerde persoon nog steeds een vrije wil en zou hij niets doen wat hij onder normale omstandigheden niet zou doen. Het verschil is dat hypnose tijdens de verkoop mentale barrières verwijdert die hen ervan weerhouden te doen wat ze anders zouden willen doen.

Dit is de reden waarom mensen in verkoopsituaties kunnen worden overgehaald om iets te kopen waarvan ze zeggen dat ze het niet kunnen betalen.

Hypnose blijft nog steeds een mysterie voor  Donateurs werven wetenschappers. De kans is groot dat je meerdere keren in je leven bent gehypnotiseerd zonder het te beseffen. De ‘gezoneerde’ toestand die je onder hypnose bereikt, is vergelijkbaar met wat een persoon ervaart wanneer hij of zij verdiept is in een goed boek of film.

Andere afleidingen worden uitgeschakeld. In de verkoop kunnen andere afleidingen worden uitgeschakeld door de persoon die een product verkoopt met behulp van hypnotische technieken.

De reden is dat de onbewuste geest het verschil niet begrijpt tussen iets dat wordt voorgesteld als een film, en iets dat echt gebeurt. Dit helpt bij het verkopen van een item aan iemand en de klant heeft twijfels over het item. De verkoper kan deze twijfels wegnemen door toegang te krijgen tot het onbewuste.

Een theorie van hypnose is dat het je directe toegang geeft tot het onbewuste. Je onbewuste is te allen tijde actief, denkt aan problemen en beheert alledaagse taken zoals ademhalen. Het geven van de onbewuste boodschappen tijdens de verkoop is krachtig.

Je bewuste geest kan de bovenstaande taken ook beheersen, maar je hebt de neiging om taken die niet direct een probleem zijn, te delegeren aan je onbewuste. De bewuste geest kan maar een bepaalde hoeveelheid informatie verwerken.

Zodra het dat maximum heeft bereikt, begint het andere dingen af te stemmen. Nu kunt u zien hoe verkopers de bewuste geest kunnen afleiden terwijl ze hypnotische boodschappen toevoegen aan het onbewuste bij het verkopen.

Als je ‘s nachts slaapt, wordt je bewuste geest in wezen uitgeschakeld, terwijl je onbewuste doorgaat met werken. Je onbewuste is de bron van je dromen en daarom zien veel mensen dromen als tekenen van grote problemen waar je onbewust aan werkt.

De bewuste geest is je ‘verkoop’-filter, daarmee kun je overtuigd worden van alles wat niet in tegenspraak is met je verstand of geweten. Dit is ideaal als verkoopstrategie. Ten slotte is het onbewuste de opslagplaats van al uw herinneringen – toegang tot deze kan ook de verkoper helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *