Veel coffeeshopeigenaren realiseren zich niet hoe belangrijk het is om een goed businessplan voor de coffeeshop te hebben. Een businessplan is in feite een document dat uw concurrentiestrategie en uitvoering tijdens de operaties opsomt. Het hebben van een overtuigende strategie zal u inspireren tot grote hoogten in zakelijk succes en een goed uitgevoerd businessplan zal ervoor zorgen dat uw kasteel niet op wolken is gebouwd. Het dwingt je om groots te dromen en tegelijkertijd met operaties naar buiten te komen om deze droom werkelijkheid te laten worden.

 

Het hebben van een goed doordacht businessplan geeft u een voordeel ten opzichte van uw concurrenten. Het geeft al uw potentiële bankiers en investeerders een grote boost in het vertrouwen in uw visie. Ze realiseerden zich dat de meeste coffeeshopeigenaren hun strategie niet op papier kunnen zetten; brij om ze goed uit te voeren.

 

Over het algemeen moet de taal in het businessplan van de coffeeshop feitelijk en zakelijk zijn. U kunt elk prospectus van een beursgenoteerde onderneming als referentie gebruiken. Je zou kunnen zeggen dat je niet naar de lijst gaat! U moet zich realiseren dat de investeerders echt op zoek zijn naar goede deals en dat er geen betere manier is om hen te laten zien dat u het menens bent door een businessplan van wereldklasse te hebben. Gebruik grafieken en overheidsstatistieken om uw onderzoek te ondersteunen en dit geeft u direct geloofwaardigheid. Een goed businessplan omvat in feite twee dingen, uw bedrijfsstrategie en uitvoering.

 

Een strategie

Een strategie is het doel dat u in uw bedrijf wilt bereiken op de korte termijn, dat is het eerste jaar en op de lange termijn, dat is 5 jaar. Aangezien dit op zichzelf al een groot onderwerp is, zal ik de enkele kritieke onderdelen kort behandelen.

 

i) Doelmarkt

Het eerste dat u moet dekken, is uw doelmarkt. Dit omvat de demografie, waar ze eten en hoe welvarend ze zijn. Dan moet u de marktomvang inschatten. Dit hangt af van hoe groot een gebied is dat u realistisch denkt te kunnen bedekken.

 

ii) Wedstrijden

Geen enkel bedrijf bestaat op zichzelf. Als er echt geen is, is dat een teken dat er geen vraag in de markt is. U moet uw naaste concurrent in de door u gekozen niche en hun sterke en zwakke punten opsommen. Als je kunt, noteer dan ook hun inkomsten per maand en het geschatte marktaandeel.

 

iii) Uw Unique Selling Proposition (USP)

Uw USP is hoe u uw bedrijf anders positioneert dan andere concurrenten. Het geeft antwoord op de vraag waarom uw klanten gek moeten zijn om geen zaken met u te doen in vergelijking met uw concurrenten. Het kan uw kwaliteitsvoedsel zijn, uw service, uw gezellige omgeving of uw prijsstelling. Geef ze een overtuigende reden waarom en ze zullen massaal naar je coffeeshop komen.

 

iv) Doellocatie en grondgedachte

De locatie die u kiest om uw bedrijf te starten, hangt echt af van uw USP. Je kunt ervoor kiezen om een luxe coffeeshop te doen en natuurlijk is een leuke en ontspannen omgeving belangrijk. De renovatiekosten en kunnen omhoogschieten, maar u kunt meer vragen voor uw producten. Misschien wilt u een winkelcentrum kiezen voor studenten of werknemers die willen ontspannen. Als je ervoor kiest om te concurreren op snelheid en bezorging, richt je je meer op het ochtendpubliek dat snel een slokje koffie en kwaliteitsvoedsel wil.

 

v) Managementteam/investeerders

In dit gedeelte moet u opsommen wie er in uw managementteam of investeerders zitten. Een ervaren manager of investeerders die al meer dan twintig jaar een coffeeshop runnen, is waardevoller dan een nieuwe. Het is dus logisch om iemand te hebben die de operaties goed kent.

 

vi) Risicofactoren

Alle zaken brengen een aantal inherente risico’s met zich mee. Dit kunnen de veranderende smaak en eisen zijn, technologische veranderingen, veranderingen in wet- en regelgeving en nieuwkomers. U moet erop anticiperen en de nodige maatregelen nemen om ze te verminderen.

 

vii) Exit-strategie

U kunt in twee scenario’s een plan geven om te vertrekken. Ten eerste heb je veel geld verdiend en ben je van plan meer ketens te openen. Dan heb je veel investeerdersfinanciering nodig door wat aandelen aan hen te verkopen. Ten tweede, als het bedrijf faalt, wilt u misschien onderhandelen om de huurovereenkomst van de winkel te verkorten en manieren vinden om de koffieapparatuur te verkopen.

 

B. Operaties

Dit deel behandelt de gedetailleerde aspecten van de dagelijkse gang van zaken in uw coffeeshopbedrijf. Dit is waar het rubber de weg ontmoet en u moet succesvol uitvoeren om uw bedrijf van de grond te krijgen.

 

i) Opstartkosten

Dit zijn de kosten om je bedrijf van de grond te krijgen. Deze omvatten renovatie, inrichting van de coffeeshop, kosten voor het kopen of leasen van apparatuur en juridische kosten zoals licenties en vergunningen. Hoeveel u moet uitgeven, hangt af van uw USP waarop u zich richt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *